Düğme tatlısı 8caubags
Düğme tatlısı 8caubags
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


kambernet forum dan daha verimli yararlanabilmek için, lütfen ÜYE olunuz ,,
 
AnasayfaDüğme tatlısı I_icon_mini_portalLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Düğme tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Yönetici [ ÇY ]
KURUCU ve YÖNETİCİ
KURUCU ve YÖNETİCİ
Yönetici [ ÇY ]


Aktiflik :
Düğme tatlısı Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Düğme tatlısı Right_bar_bleue

madalyalar : Düğme tatlısı 35193qr
Mesaj Sayısı : 164
Kayıt tarihi : 15/06/09
Yaş : 37
Nerden : KAYSERİ

Düğme tatlısı Empty
MesajKonu: Düğme tatlısı   Düğme tatlısı Icon_minitimeSalı Kas. 24, 2009 7:05 pm

Düğme Tatlısı (6-8 Kişilik)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su


Yemeğin Tarifi
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin.

Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.

Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kambernet.yetkinforum.com
 
Düğme tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Armut tatlısı
» Domates tatlısı
» Güllaç tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YEMEK TARİFLERİ :: Tatlı ve pastalar-
Buraya geçin: