Yönetici [ ÇY ] KURUCU ve YÖNETİCİ
Aktiflik : madalyalar : Mesaj Sayısı : 164 Kayıt tarihi : 15/06/09 Yaş : 37 Nerden : KAYSERİ
| Konu: Fasulye kavurması Salı Kas. 24, 2009 6:46 pm | |
| Fasulye Kavurması (4 Kişilik) [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber
Yemeğin Tarifi Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin. Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın.
Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. | |
|