İrmik helvası 8caubags
İrmik helvası 8caubags
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


kambernet forum dan daha verimli yararlanabilmek için, lütfen ÜYE olunuz ,,
 
Anasayfaİrmik helvası I_icon_mini_portalLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İrmik helvası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Yönetici [ ÇY ]
KURUCU ve YÖNETİCİ
KURUCU ve YÖNETİCİ
Yönetici [ ÇY ]


Aktiflik :
İrmik helvası Left_bar_bleue999 / 999999 / 999İrmik helvası Right_bar_bleue

madalyalar : İrmik helvası 35193qr
Mesaj Sayısı : 164
Kayıt tarihi : 15/06/09
Yaş : 37
Nerden : KAYSERİ

İrmik helvası Empty
MesajKonu: İrmik helvası   İrmik helvası Icon_minitimeSalı Kas. 24, 2009 7:09 pm

İrmik Helvası
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
3 su bardağı kalın irmik
1 bardak tereyağı
Yarım paket vanilya
1 fincan çam fıstığı ya da iç badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı kaynar su ya da süt


Yemeğin Tarifi
Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun. Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin. Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın, servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kambernet.yetkinforum.com
 
İrmik helvası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YEMEK TARİFLERİ :: Tatlı ve pastalar-
Buraya geçin: