Yönetici [ ÇY ] KURUCU ve YÖNETİCİ
Aktiflik : madalyalar : Mesaj Sayısı : 164 Kayıt tarihi : 15/06/09 Yaş : 37 Nerden : KAYSERİ
| Konu: Arpa şehriyeli et yahnisi Salı Kas. 24, 2009 6:39 pm | |
| Arpa Şehriyeli Et Yahnisi ( 4 kişilik ) [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 2 çorba kasığı margarin 2 su bardağı arpa şehriye 2 çorba kasığı kuşbaşı et 2 adet biber 10 adet arpacık soğan 2 adet domates 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Kimyon, karabiber Tuz
Yemeğin Tarifi Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın. | |
|